20190802140806.jpg

Onze gehaakte knuffels kunt u steeds aankopen via  http://www.glekshop.be.

Daarnaast hebben wij ook een aanbod aan leuke doe-het-zelf pakketjes voor wie ze liever zelf maakt: https://www.glekshop.be/patronen-pakketten

Een symbolische euro kan altijd: https://www.glekshop.be/products/1-symbolische-euro want vele kleintjes maken ook iets groot.

Help jij mee vakanties te maken waar te maken voor de vele voorzieningen? Dankzij vzw Glek kunnen ze op reis in eigen bubbel via onze mobilhome voorzien van alles zodat ze met 12 op uitstap kunnen. Wij kunnen uw steun voor dit project gebruiken: https://www.glekshop.be/products/ik-ga-op-reis-en-neem-mee-gift-5 Elke gemaakt reisje delen wij via onze Facebookpagina een reisverslagje met enkele foto's (met respect voor de privacy)

Heeft u een event, communie, geboorte en werkt u in thema? Het haakteam makes it happen. Wij kunnen ons aanpassen en werken volgens thema. vzwglek@hotmail.com voor meer informatie.  Wij kijken er alvast naar uit om ook voor u iets op maat te kunnen haken.

Hou ons in de gaten want wij staan regelmatig in een pop-upstore.

1-30 december 2021 staan we elke weekend in The Box, Academiestraat 14 8000 Brugge. Parkeren kan je aan het station en zo makkelijk het gratis shuttlebusje nemen tot zo goed als aan de deur. (halte Jan van Eyckplein)  Vergeet je mondmasker niet. 

Heeft u een lege ruimte waar wij mogen verkopen? Kent u iemand die zijn winkelruimte beschikbaar wenst te stellen? Neem zeker contact op met Charlotte via het nummer 0493 19 86 45 

20840867101549272279887162148643258804930958n.jpg

METER MARIANNE DEVRIESE

 Als meter wens ik het leven van geplaatste kinderen aangenamer te maken.

Zelf ben ik in een normale thuissituatie mogen opgroeien en dit zie ik nu als een voorrecht. Door aanwezig en betrokken te zijn bij vzw Glek wil ik mijn steentje bijdragen. Ik hoop dat ik heel wat mensen kan warm maken om te zien wat ik ervaar en om mij hier in te volgen. Zelf ben ik ook mama van drie dochters en weet ik wat de taak als ouder met zich meebrengt. Je komt als mama gevoelens tegen bij jezelf die je voordien nooit eerder mee hebt gemaakt. Ik heb dan ook ontzettend veel respect voor alle begeleiders van de voorzieningen als ook alle pleegouders want zij werken dagelijks met kinderen met een bijzondere rugzak en soms in sneltempo zoals tijdens een crisisplaatsing. Dit doen is niet iedereen gegeven. 

Zelf kan ik ook haken en dit versterkt te band met de vrijwilligers uiteraard. Haken zorgt even voor tijd voor mezelf en heeft me ontzettend veel voldoening. Ik steun er niet alleen vzw Glek mee, maar het helpt ook om mijn hoofd leeg te maken.  

Het groot aantal aanwezige kinderen zien genieten bracht iets in mij los en maakt mij een ontzettend fiere meter. Daadwerkelijk zien dat vzw Glek zo het verschil kan maken voor deze honderden kinderen is ontzettend mooi en motiverend. Dit is een vzw die zijn hart zeker op zijn plaats heeft en zijn gelden goed spendeert of zeker ook overweegt waaraan ze deze gelden spenderen. 

dsc09543.jpg

PETER TIM OST

 Als papa zijnde vind ik het belangrijk om mijn kinderen de opportuniteiten te bieden die ze kunnen gebruiken in hun groei en evolutie in de maatschappij. Het ontroerde mij dan ook te weten en te beseffen dat sommige kinderen hier helaas de kansen niet toe krijgen. 

Vzw Glek biedt op hun beurt kinderen de kans om bepaalde unieke ervaringen mee te maken die voor ons te vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd.
Hoe kon ik dan ook anders dan volmondig 'ja' te zeggen toen Charlotte mij vroeg of ik eventueel peter wou worden van vzw Glek!

Als peter vind ik het belangrijk om een aanspreekpunt te zijn voor de kinderen. Door mijn rol als Inspecteur Tom in de Buurtpolitie herkennen de kinderen mij vanop televisie. Dit draagt zeker bij tot een leuke interactie met hen alsook het vergemakkelijken tot toenadering.

Daarnaast wil ik als peter mijn steentje kunnen bijdragen door samen te brainstormen over projecten die we uit de grond kunnen stampen om vzw Glek financieel steun te bieden. Het is door dergelijke projecten maar ook door de steun van heel wat mensen dat vzw Glek in staat is om deze ervaringen te kunnen aanbieden naar de kinderen toe.

 Als laatste wil ik mijn uiterste best doen om dit initiatief voldoende in het daglicht te kunnen stellen. Ik hoop door de visibiliteit te verhogen, de belangstelling bij de mensen nog wat meer aan te wakkeren.

 Dus...kort samengevat: ik hoop om samen met vzw  Glek een aangename en positieve toekomst tegemoet te gaan en dat ik jullie voldoende heb kunnen prikkelen om dit initiatief te steunen.

2015-2018 PETER FRANCESCO VANDERJEUGD

Francesco nam het peterschap op zich en steunde ons dankzij  ‘Lakosta For Charity’ dit bedrag bedroeg 2000€ in 2016 ook in 2017 was er een cheque overhandigen van 2500€ en nogmaals in 2018 voor een bedrag van 1000€.

 Op 18/08/2018 gaf Francesco zijn fakkel door aan Tim Ost. 

  • dsc01498.JPG
  • krantenartikel-dodentocht.JPG
  • dsc01477.JPG
  • 6539561728913650276008586096677820082159616n-1.jpg
  • 1foto-sr-1.jpg