!! Opgelet vzw Geef leven een kans of kortweg Glek doet in geen enkel geval deur aan deur verkoop! Gelieve deze te melden indien ze zich voordoen: vzwglek@hotmail.com

Waarvoor staat vzw Glek?

GLEK is de afkorting van Geef Leven Een Kans.

Ons steunen kan steeds: BE67751207177387

Voor wie zetten wij ons in?

In tijden waar het Mdecreet in het daglicht gesteld wordt om alle kinderen gelijke kansen aan te bieden op school, is vzw Geef Leven Een Kans - GLEK actief bij het aanbieden van gelijke kansen aan heel wat kinderen met een verontrustende gezinssituatie die verblijven in een begeleidingstehuis (soms tijdelijk, soms langdurig). Op school worden ze geconfronteerd met grote verschillen met hun leeftijdsgenoten, tot zelfs buiten de schoolmuren zien ze waar hun klasgenootjes van kunnen genieten terwijl dit voor hen niet mogelijk is. Omdat deze kinderen heel veel zorgen aan hun hoofd hebben, wil vzw Geef Leven Een Kans - GLEK deze kinderen ook eens een zorgeloze dag/namiddag/avond aanbieden, zodat ze even weer 100% kind kunnen zijn en gelijke kansen kunnen ervaren toch voor eventjes. 

‘Wanneer gaan we weer naar huis?’
Zien we mama terug?’
‘Zal het beter zijn, als we weer thuis zijn?’
‘Kan ik in deze school blijven? Kan ik bij deze vriendjes blijven?’
‘Zal er nu wel eten genoeg zijn?’
‘Zal ik thuis ook zo’n warm water hebben als hier?’

Dit en nog zoveel meer vragen, zijn dagdagelijkse gedachten bij deze kinderen. Je kunt je dus wel voorstellen dat hun leven echt niet makkelijk is. Iedere dag het gevoel hebben anders te zijn dan de rest, terwijl ze hier zelf helemaal niet kunnen aan doen.

Hoe het verschil maken?

Met vzw GLEK en UW hulp zorgen wij letterlijk voor een ‘time-out’ voor deze kinderen.

Geen negatieve gedachten, geen vragen, geen verdriet, geen … Wel tijd voor plezier, verwondering, een lach, een mooie herinnering!

We nemen ze mee naar die show waar al hun vriendjes over praten of het zwembad met het mysterie van de golven. Ook de cinema langs binnen zien is een droom die voor hen uitkomt MET telkens een knabbel en drankje erbij. 

Hoe komen wij aan ons budget?

 Glek heeft verschillende manieren om een budget samen te krijgen:

- verkoop van gehaakte knuffels www.glekshop.be  als ook zelfgemaakte haakpatronen.

- Grime Glek: betaalbare kindergrime voor uw feestjes 

- Sponsors/samenwerkingen.

Wij maken ook verschil omdat wij een vzw zijn die volledig werkt op vrijwillige basis. Hierbij wil ik duiden op het feit dat onze vzw geen vergoedingen uitbetaald aan de oprichters.

Wij ontvangen geen subsidies en kunnen hierdoor geen fiscale attesten uitschrijven echter wel factureren.

Woordje over de oprichters:

Charlotte (22/10/1983) en Benny (05/04/1985) zijn reeds meer als 10 jaar gehuwd en hebben zelf 2 tieners in huis. Daarnaast zijn ze sinds 2014 zelf actief geweest als pleeggezin ondersteunde pleegzorg korte duur voornamelijk van baby's/peuters.

Beroepsmatig zijn beiden fulltime actief waardoor veel van hun vrije tijd gespendeerd kan worden aan vzw Glek maar helaas de beschikbaarheid overdag beperkter is. Maar zoals alles in het leven heeft alles zijn voor- & nadelen. 

Waarom ons steunen? Anne Meiresonne weet waarom:

Mij eventjes voorstellen, ik ben Anne Meiresonne, 36 jaar, woonachtig in Brugge. Eventjes een korte schets van mijn leven wil ik toch even kwijt.

Door een zware verontrustende gezinssituatie werd ik als kind van 1.5 jaar in een "instelling" gestopt door de jeugdrechter, ook mijn broer verbleef daar, mijn zus werd geplaatst, maar hield een beperking over vanwege de mishandeling. Zware verwaarlozing, poging tot moord,.. werden mijn ouders ten laste gelegd (en terecht).. Opgesloten worden in de kelder, kattenvoer en ons eigen "braaksel" moesten wij opeten. Verplicht op weekendbezoek maakten het voor ons erger. Getekend door het leven besliste ik om vanaf mijn twaalfde geen bezoek meer toe te staan. Gelukkig maar!  Tussen de 4 muren van Zonnewende (mijn thuis), zat ik veilig.

Zwaar gestigmatiseerd door de buitenwereld wilde ik mijn leven aanpakken.

Ik was een heel agressief kind, die niet wist wat en hoe. Zeker een 50-tal opvoeders probeerden mij op te voeden, en al bij al is dat ook gelukt op het moment zelf. Maar een leven in een instelling is helemaal anders dan buitenstaanders zich kunnen voorstellen. Bedenk maar eens hoe het zou zijn om een jeugd zonder liefde te hebben, zonder iemand waar je naar op kan kijken, zonder een voorbeeld, afgeschermd worden van de 'buitenwereld' zonder echt te beseffen hoe het er in die 'echte' wereld aan toe gaat, zonder administratieve voorkennis, boodschappen werden nooit met cash geld gedaan, altijd op factuur.. Vriendjes op school die constant vertellen over hun sappige weekendverhalen, alle feestdagen aan te voelen alsof die niet echt zijn.. VERSCHRIKKELIJK. Mijn kinderjaren werden mij afgenomen door mijn ouders, maar ook mijn jeugd. Op mijn 20 ste verliet ik heel graag en met trots de voorziening. Weeral besloot ik om mijn leven aan te pakken!

Ik besloot om te studeren in Kortrijk voor opvoedster en ik huurde een kleine woning in Brugge. Ik kreeg een leefloon van het OCMW toegewezen, destijds 20000 frank, mijn huishuur bedroeg 13000fr, openbaar vervoer3000 fr en al mijn andere facturen zoals gas en electriciteit er dan nog eens bovenop. Maar soit, ik bleef geloven in positieve afloop, helaas wist ik helemaal niets van het leven in de buitenwereld. Steeds meer besefte ik dat mijn leven 1 grote chaos ging worden, op administratief vlak wist ik helemaal niets. Toen ik in mijn tweede hoger zat besefte ik dat ik moest stoppen, met 2 euro/week moest ik een week overleven om voeding te kopen, massaal veel honger heb ik toen geleden.  Ik ging gaan werken, heel veel gaan werken in horeca. Niet wetende hoe ik met mijn centen om moest gaan, verbrastte ik ze terzelfdertijd. Tot ik meer dan een jaar later een belastingbrief in de bus kreeg. Meer dan 6000 euro moest ik achterdragen.. De bal was gaan rollen. Ik kwam in de schulden terecht, ik verloor mijn adres, was administratief geschrapt en genoodzaakt een oplossing te zoeken. Ik trok bij een nonnetje in, terug in een soort voorziening (gelukkig dat het bestaat). 4maanden verbleef ik er en gelukkig kwam ik de juiste vrienden en werkgevers tegen. Ik besloot na al die jaren terug mijn leven op rails te krijgen.. Wat ik ook probeerde, het was o zo moeilijk om eruit te geraken.. Het enige wat mij rechthield waren mijn werkmenschhanden, en die hebben mij gered. De vicieuze cirkel van schulden enzo doorprikte ik maand per maand, en het lukte mij..

Ondertussen ben ik volledig uit de miserie en zal daar ook nooit meer inkomen, heb mijn eigen huisje en tuintje en zijn de putten van vroeger eindelijk gedicht en kan mijn leven starten op 36 jaar....

Opgelost zou je denken, nee nu pas komen alle dingen van mijn jeugd terug boven, alle verdrongen herinneringen,.. Soms lig ik in bed en komt er een zwaar beeld van vroeger terug te boven, jeugdtrauma's die ik vergeten was. Ik besef eens te meer hoe 'instellingskinderen' hun hele leven moeten zwoegen om uit hun verhaal te geraken. Maar het lukt, beetje per beetje. Ik besef eens te meer dat we geboren worden als een tabula rasa, maar dat alles bepaald wordt door je jeugd. Gelukkig besef ik ook dat tijden nu anders zijn en ook de begeleiding grote stappen vooruit kon zetten en de opvolging interesser is geworden.

Om mij beter in mijn vel te voelen heb ik mij aangesloten bij een vriendin, Charlotte Govaert oprichtster van vzw Glek die destijds mij de job aanbod in de horeca en later ook haar huis deelde met mij ondanks hun pasgeboren baby, mijn verhaal was de extra duw om vzw Glek van start te laten gaan dit alleen voor 'instellingskinderen' en 'pleegkinderen' en niet elke keer wisselende doelen. Los daarvan zet ik mijn 2de Music for Life actie op poten, om zo zelf bij te dragen want met euro's lukt mij dit niet, maar mijn werkhanden en motivatie zijn goud waard op dit vlak.   Ik wil vooral met dit verhaal aantonen aan de buitenwereld dat deze kinderen niet als afgeschreven mogen worden aanzien, dat ze moeten kansen blijven krijgen ondanks de ups and downs. En ik wil eveneens dat alle kinderen en jongeren die in dezelfde situatie zitten als ik destijds, mede door dit verhaal nooit de moed laten zakken want waar een wil is, is een weg hoe moeilijk of eindeloos die vaak ook lijkt!  Liefs Anne.

Voorziening van het jaar.

Elk jaar pikt vzw Glek er een voorziening uit dat we extra in de watten leggen, dit volgens hun vraag en noden voor 'hun' kids.

Dit jaar is het vzw De Loods, een voorziening integrale jeugdhulp te Heuvelland die kinderen / jongeren opvangt die zich in verontrustende situaties bevinden. Deze voorziening ontfermt zich ook over zeer jonge baby's.

De kinderen die verblijven in vzw De Loods, worden ondersteund op alle vlakken en aan de ouders / familie wordt hulp en ondersteuning geboden zodat contacten maximaal uitgebreid kunnen worden tot een eventuele terugkeer naar huis.

Deze voorziening kan nog heel veel steun gebruiken. Alles zetten ze op alles om te bouwen letterlijk aan een nieuwe gebouw. Dit kost hen veel moeite om alles bijeen te krijgen. Daarom is het budget zeer klein en hangen ze volledig af van hun subsidies & vzw Glek voor de uitstappen. U kan ook apart vzw De Loods steunen en een bijdrage doen of hun extra ondersteuning bieden: http://vzwdeloods.be/over-vzwdeloods/welkom

Gelukkig is er het bedrijf TE-connectivity te Oostkamp die samen met ons vzw De Loods een duw in de rug wenst te geven! Zij dragen bij om zowel de binnen- als buitenspeelruimte te verfraaien door het aankopen van nieuwe speeltuigen oa. 5 BERG go-cars, 1 trampoline 4 meter, 6 paar skeelers, 2 paar rolschaatsen, 1 pooltafel, 1 professionele bolderkar, 1 badmintonset met net, 4 rackets en 15 shuttles, 1 kleine trampoline voor de kleuters, 2 voetbalgoals, 3 Ezy rollers. Samen goed voor een budget van 2885.25€

Bedankt...

Bedankt ook aan U, omdat wij ons mochten voorstellen en om onze site te bezoeken.

Misschien heeft U ook een voorstel om op een leuke manier geld in te zamelen ten voordele van onze vzw?

Aarzel dan niet ons te contacteren! vzwglek@hotmail.com of bel 0493/198645 

Factuur steeds mogelijk. Overweeg zeker een Music for life actie, u kan u registreren vanaf september. 

Klik op onderstaande foto's:

 • testcc2.jpg
 • haken.jpg
 • 12071293102081932860564051202317857n.jpg
 • glek-kinepolis-2015-028.jpg
 • img1052.JPG
 • 11218852102084170126097228943567339612613390n.jpg
 • 1204904510208193368698471629512447n.jpg
 • dsc08025.JPG
 • voorstelling vzw Glek aan de kinderen die zich inzetten met hun kerstmarkt
 • img3802.JPG
 • 1257578210208905305976458465370458n.jpg
 • dsc00020.JPG
 • img6722.JPG
 • 12669827102092326860810491356262932o.jpg
 • dsc08815.JPG
 • 20ste-coast-tour-tvv-vzw-glek.jpg
 • boek-tred-de-olifant.jpg
 • dsc00739.JPG